kaffekurs 12/10

Torsdagen 12/10 klockan 18.00 i våra lokaler  på Hantverkaregatan 33 i Stenstorp kommer vi ha en kurs till dig som vill lära dig mycket om kaffe och hur man tillreder det på bästa sätt.

INNEHÅLL
Här får du kunskaper för att bli en bättre hemma bryggare.

UPPLÄGG
Kvällen inleds med en kaffeskola och därefter så går vi igenom de olika hemmabryggsmetoderna. Där vi lär oss hur vi får fram det godaste kaffet och vad man behöver tänka på vid de olika bryggmetoderna. Vi går också igenom vilket kaffe som passar bäst ihop vid olika tillfällen.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Johan Larsson och Ulf Dahlberg. Båda har jobbat i kaffebranschen i cirka tjugo år. Har ett passionerat intresse för kaffe och de blev nordiska mästare i tävlingen Coffee Professionals cup 2015.

 

Anmälan på Medborgarskolans hemsida http://www.medborgarskolan.se/arrangemang/?aid=977977&mid=1496&sgid=7

 

 

 

 

 

Lyxa till nyårsafton

20160413_152617

Här kommer ett nyårstips. Vill man få det lite exklusivt under nyårskvällen så servera din latte macciato(White reverse) i champagneglas.

Så gör du:

Skumma cirka 1,5 dl mjölk och häll i champagneglaset. Brygg sedan upp 1 espresso i en pappersmugg. Se till att få en pip på pappersmuggen och häll sakta i espresson genom mjölkskummet. Servera omgående.

GOTT NYTT ÅR

 

Nordiska mästare 2015

I fredags avgjordes Coffee Professionals Cup 2015, nordiskt mästerskap i kaffe från automat på skyddsrummet i Stockholm. Efter hårt överläggande av domarna stod det klart att Ulf Dahlberg, Five Day Week tog hem den åtråvärda segern och kan numera titulera sig nordisk mästare i kaffe på jobbet.

Vinnare!

Nu har vi utsett vinnaren i vår facebooktävling. Grattis Matilda Pettersson som kom med kaffedrinksförslaget ”Go Nuts”
För de som är intresserade av vad drinken innehåller så håll ögon och öron öppna och följ Coffee Professionals Cup 2014 som kommer gå av stapeln på Örenäs Slott i Helsingborg 19/9.
Grattis grattis Matilda. En kapselmaskin Dolce gusto kommer hemskickad till dig!

Kaffe rengör tänderna!

Nu finns ett skäl till att drick en kopp kaffe på morgonen!
Enligt en studie rengör kaffe dina tänder genom att bryta ner de bakterier som bildar plack, den beläggning som kan leda till karies.
En grym nyhet för oss kaffeälskare!

Läs artikeln om studien här

Tävling!

Hjälp oss ta fram ett förslag på kaffedrink till vår medverkan till Coffe Professionals cup 2014. För att ha chans att vinna en Dolce gusto kapselmaskin från Zoegas ska du gilla och dela Five Day Week samt komma med ett kaffedrinksförslag på mejl eller i vår logg. Mejladressen är info@five-dayweek.se
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Lycka till!

Vinnaren kommer utses fredag 13/6

 

10384907_778034805540221_5321823525486572898_n